top of page

GRAN CUVEÉ

Slovo Extremarium v latině označuje hranici nebo spíše alegoricky bariéru. Tato přírodní bariéra je ztotožňována s horami, které obklopují farmu Mont Marçal. V minulosti tyto hory fungovaly jako přirozená obrana proti nepřátelům v této oblasti. V současnosti se také vyznačuje nedotčenou venkovskou krajinou, kde je půda připravena každoročně přijímat plody vinné révy. Křupání listí, zpěv ptáků a hluk práce vinařů, kteří neúnavně pracují na těchto pozemcích, přenesou návštěvníky do jiné dimenze. Dimenze, která poskytuje únik ze zběsilého tempa měst a stresu každodenního života. To je to, co chce cava Extremarium vyjádřit, chvíli odpočinku, radost z maličkostí,  které tvoří nezapomenutelné chvíle ve společnosti našich blízkých.

Nádech 

Barva: Světlá třešňová s fialovým odstínem, má bohaté, jemné a trvalé bublinky, s velkorysou pěnou s perzistentními perličkami.

Buket: Intenzivní tóny lesních plodů (maliny a ostružiny) smíchané s jemnou vůní jahod a květinovými tóny okvětních lístků růže a lilie.

Chuť: Intenzivní a příjemná, s ovocnou a osvěžující chutí.

Zpracování
U všech našich produktů nejdříve začínáme ochlazením hroznů na 12 °C a až poté je přidáváme do lisu. Jedna část se vyrábí jako bílé bez vyluhování barvy a druhá část s vyluhováním 1 hodinu. Vše se odehrává bez přístupu vzduchu, aby nedošlo k oxidaci pro zachování vysokého aroma.  Pak smícháme 2 mošty dohromady a zahájíme fermentaci. Druhá fermentace probíhá v láhvi.

Gastronomie a doporučení
Díky své svěžesti, jemné vůni a dokonalých bublinek se toto Extremarium Rosé velmi dobře hodí ke všem druhům pokrmů (saláty, těstoviny, rýžové pokrmy – paella, uzená jídla, uzená masa, maso a korýši…) 

a připraveným dezertům s červeným ovocem a čokoládou.

 

Typ: Brut Rosé
Odrůdy vinné révy: Pinot Noir
Alkohol: 11,5º (% obj.) Celková kyselost (t.a.): 6,3 g/l
Cukr: <2 g/l
Zrání: Od 15 do 18 měsíců 

EXTRAMARIUM ROSÉ RESERVA BRUT 

EXTREMARIUM_BRUT RESERVA.png

Barva: Světle žlutá s jemnou a dlouhotrvající perlivostí s dokonalou pěnou.

Buket: Čistý a svěží, s opečenými tóny v kombinaci s vanilkou, ovocem jako je broskev a grapefruit, minerálními tóny a bílými květy.

Chuť: Svěží, ovocná, krémová a lehká, jemná pěna a velmi příjemná na patře s tóny syrových mandlí a lískových oříšků.

Zpracování
Každá odrůda se sbírá a fermentuje samostatně. Hrozny jsou šetrně lisovány a následně vybírány z moštů. Chardonnay fermentuje v sudech z francouzského dubu (300 l) po dobu 4 měsíců. Následně se míchají odrůdová vína a druhotné kvašení probíhá v lahvi.

Gastronomie a doporučení
Tato cava se dokonale hodí k citrónovým a silným pokrmům, stejně jako k ostrým chutím. Smažená nebo sázená vejce a bohatá jídla jako jemně uzené sýry, rýže, paella a sushi, iberská šunka a mořské plody (kaviár a ústřice) a dezert s čokoládou a vanilkou.

Typ: Brut
Odrůdy révy: Xarel·lo, Macabeo, Parellada y Chardonnay
Alkohol: 11,5º (% obj.) Celková kyselost (t.a.): 6,2-6,8 g/l
Cukr: 8 g/l
Zrání: Od 24 do 30 měsíců 

EXTRAMARIUM  RESERVA BRUT 

extremarium-brut-nature (1).png

Barva: Světle žlutá s jemnou a dlouhotrvající  perlivostí s dokonalou pěnou.

Buket: Čistý a svěží, s opečenými tóny v kombinaci s vanilkou, ovocem jako je broskev a grapefruit, minerálními tóny a bílými květy.

Chuť: Svěží, ovocná, krémová a lehká, jemná pěna a velmi příjemná na patře s tóny syrových mandlí a lískových oříšků.

Zpracování
Každá odrůda se sbírá a fermentuje samostatně. Hrozny jsou šetrně lisovány a následně vybírány z moštů. Chardonnay fermentuje v sudech z francouzského dubu (300 l) po dobu 4 měsíců. Míchání odrůdových vín a druhotné kvašení v lahvi.

Gastronomie a doporučení
Je to nejuniverzálnější cava, protože její komplexnost a čerstvost nám umožňují doprovázet jídla od začátku do konce. Pokrmy s hořkou, kyselou a kořeněnou chutí, lze však spárovat i s vejci (míchaná, vařená ...), sýry (uzené, fermentované, modré ...), rýží (paella, sushi ...), iberskou šunkou, modré ryby a měkkýši (ústřice a kaviár).

Typ: Brut Nature
Odrůdy révy: Xarel·lo, Macabeo, Parellada y Chardonnay
Alkohol: 11,5º (% obj.) Celková kyselost (t.a.): 6,2-6,8 g/l
Cukr: <2 g/l
Zrání: Od 24 do 30 měsíců

EXTRAMARIUM  RESERVA BRUT 

bottom of page